7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Koktajl na wagę złota z jagódkami Inków

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

3-4 łyżki stołowe suszonych złotych jagód Inków (Physalis Peruviana czyli miechunka peruwiańska, rodzynek brazylijski)
3-4 łyżki stołowe surowych orzechów nerkowca
2 szklanki wody kokosowej
1 szklanka mrożonych lub świeżych kawałków mango
2 duże daktyle (najlepiej medjool)
sok z połowy świeżo wyciśniętej lemonki
sok z połowy świeżo wyciśniętej cytryny
syrop z agawy lub jakonu do smaku

Przygotowanie:

Wszytstkie składniki zmieszać w blenderze na wysokich obrotach. Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.

Wskazówki i uwagi:

Złote jagódki Inków znane także jako jagody agauaymanto, złote jagody, Incan Goldenberries. Mają słodko-kwaśny i cierpki smak z nutą cytryny. Są doskonałym źródłem witaminy P, bioflawonoidów, są bogate w pektyny, fosfor, wapń, witaminy C, B1, B2, B6, i B12, posiadają nadzwyczaj wysoką zawartość białka (16%). Wspomagają prawidłowe trawienie, pomagają oczyszczać krew i zawierają substancje odżywcze, które zapobiegają przerostowi prostaty.
Nadesłał(a) rawfoods, dnia: 2010-11-09 22:56:31.135
Źródło/autor przepisu: nasz witariański sklep www.rawfoods.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl cynamonowy (lakto-wege)
Koktajl jagodowy (lakto-wege)
Koktajl czekoladowy (lakto-wege)
Koktajl na chandrę (wegańska & RAW)
Zielony koktajl (wegańska & RAW)
Koktajl 3 kolory (wegańska & RAW)
Koktajl pomidorowy (wegańska & RAW)
Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege)
Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska)
Koktajl bananowo-arbuzowy (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas