
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Koktajl na wagę złota z jagódkami Inków
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:3-4 łyżki stołowe suszonych złotych jagód Inków (Physalis Peruviana czyli miechunka peruwiańska, rodzynek brazylijski)
3-4 łyżki stołowe surowych orzechów nerkowca 2 szklanki wody kokosowej 1 szklanka mrożonych lub świeżych kawałków mango 2 duże daktyle (najlepiej medjool) sok z połowy świeżo wyciśniętej lemonki sok z połowy świeżo wyciśniętej cytryny syrop z agawy lub jakonu do smaku Przygotowanie:
Wszytstkie składniki zmieszać w blenderze na wysokich obrotach. Smakuje wyśmienicie i pięknie się prezentuje.
Wskazówki i uwagi:Złote jagódki Inków znane także jako jagody agauaymanto, złote jagody, Incan Goldenberries. Mają słodko-kwaśny i cierpki smak z nutą cytryny. Są doskonałym źródłem witaminy P, bioflawonoidów, są bogate w pektyny, fosfor, wapń, witaminy C, B1, B2, B6, i B12, posiadają nadzwyczaj wysoką zawartość białka (16%). Wspomagają prawidłowe trawienie, pomagają oczyszczać krew i zawierają substancje odżywcze, które zapobiegają przerostowi prostaty.
![]() Źródło/autor przepisu: nasz witariański sklep www.rawfoods.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl cynamonowy (lakto-wege)Koktajl jagodowy (lakto-wege) Koktajl czekoladowy (lakto-wege) Koktajl na chandrę (wegańska & RAW) Zielony koktajl (wegańska & RAW) Koktajl 3 kolory (wegańska & RAW) Koktajl pomidorowy (wegańska & RAW) Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege) Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska) Koktajl bananowo-arbuzowy (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |