7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób20 dag mąki pszennej,
3 żółtka, szczypta soli, 1 łyżka cukru, 1 łyżka śmietany, łyżki rumu, olej do głębokiego smażenia, cukier puder, małe opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie:Mąkę przesiać i uformować z niej kopczyk na stolnicy. Z jajek, łyżki cukru i szczypty soli utrzeć puszystą masę. W mące zrobić zagłębienie, wlać utarte jajka, śmietanę i rum. Wszystko dokładnie wyrobić - ciasto powinno być dosyć zwarte - przykryć i odstawić na pół godziny.
Po pół godzinie ciasto rozwałkować dosyć cienko i wycinać foremkami niewielkie ciasteczka. Można również uformować z ciasta wałek i ostrym nożem pokroić go na cienkie plasterki. Gotowe ciastka smażyć partiami w rozgrzanym tłuszczu na kolor ciemnozłocisty. Usmażone i osączone z tłuszczu, jeszcze gorące ciasteczka posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażone ciasteczka-oponki serowe (twarożkowe) (lakto-wege)Ciasteczka Carlene (lakto-wege) Ciasteczka śmietankowe (lakto-wege) Ciasteczka imbirowe (ovo-wege) Ciasteczka na choinkę (ovo-wege) Ciasteczka migdałowe (ovo-wege) Ciasteczka maślane (bez ograniczeń) Ciasteczka orzechowe (lakto-wege) Ciasteczka kokosowe (wegańska) Smażone kasztany (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |