7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gołąbki ryżowo-soczewicowe z dodatkiem suszonych grzybów i kuminuZ różnych eksperymentów gołębiaszkowych, myślę, że te są moim największym sukcesem. Gołąbków wychodzi sporo, więc można nimi nakarmić 4-6 osób lub sobie zamrozić:)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 spora kapusta włoska
1 kostka bulionowa rozpuszczona w ok. litrze wody farsz: kilka suszonych grzybków 1 szklanka soczewicy zielonej 1 szklanka ryżu 1 duża cebula 3-4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku łyżeczka zmielonego kuminu (kminu rzymskiego) sól pieprz sosik: łyżeczka mąki 1/2-3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego sól pieprz ew. troszkę sosu chilli ew. czosnek Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Gołąbki z nadzieniem z ziemniaków i grzybów (bez ograniczeń)Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege) Gołąbki z grzybów (prawdziwków) w sosie śmietanowym (bez ograniczeń) Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege) Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska) Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska) Komosowe ciasteczka z suszonymi dodatkami (bezglutenowe) (wegańska) Prażony ryż z dodatkiem suszonych warzyw (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Klopsiki z grzybów suszonych i kaszy gryczanej w sosie śmietanowo-serowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |