7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa ziemniaczana po parysku

Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

6 ziemniaków,
2 pory,
2,5 łyżki masła,
szklanka śmietanki

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pory oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. W rondlu rozpuścić masło i zeszklić na nim pory. Dodać ziemniaki i lekko posolić. Zalać wszystko 2,5 litra wody i gotować bez przykrycia przez 40 minut.

Po wygotowaniu powinny pozostać w rondlu 3 szklanki zupy. Po zdjęciu z ognia dodać śmietankę, wymieszać i natychmiast podawać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa ziemniaczana z paryką (wegańska)
Zupa ziemniaczana z porami (wegańska)
Zupa ziemniaczana z brokułami i kukurydzą (lakto-wege)
Zupa "babska" (porowo-ziemniaczana) (lakto-wege)
Zupa kukurydziano-ziemniaczana ze śmietaną (lakto-wege)
Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa ziemniaczana z sosem pesto (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas