7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 kg pomidorów
2 cebule sól cynamon imbir 1 liść laurowy 1 goździk 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 1/3 szkl. cukru 1/2 szkl. musztardy 1 łyżka octu mielona słodka papryka mielona ostra papryka Przygotowanie:Pomidory i cebulę pokroić w kawałki, posolić i smażyć, aż odejdzie z pomidorów skórka, przetrzeć przez sito. Otrzymany przecier gotować w dużym garnku 2–3 godz., mieszając co jakiś czas.
Po kilku godzinach ponownie dusić na małym ogniu przez ok. 2 godz. Na końcu należy dodać wszystkie przyprawy mielone oraz cukier, ocet i musztardę. Wyparzyć wrzątkiem niewielkie słoiki, wlać gorący ketchup i pasteryzować 30 min.
Nadesłał(a) ~pomma,
dnia: 2010-11-28 15:36:58.701
Źródło/autor przepisu: http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=59
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Keczup (ketchup) domowy (wegańska)Keczup z cukinii (wegańska) Musztarda domowa (wegańska+miód) Domowy jogurt (lakto-wege) Kefir domowy (lakto-wege) Majonez domowy (ovo-wege) Żurek cały domowy (bez ograniczeń) Domowe pesto (lakto-wege) Sezamki domowe z cynamonem (wegańska+miód) Parówki domowej roboty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |