7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Murzynek z masą kokosowo-brzoskwiniową (słynne Koko Negro)Ciasto z drugiej edycji Ciasto w miasto w Łodzi.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ciasto:
4 szkl. mąki 1,5 szkl. cukru 1,5 szkl. mleka sojowego 1 szkl. oleju 6 łyżek dżemu 2 łyżki cynamonu 2 łyżki sody 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy nadzienie kokosowo-brzoskwiniowe (wersja I): 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki oleju z pestek winogron (taki akurat mam na półce, ale jak to brzmi :-) 1/2 słoiczka musu brzoskwiniowego własnej roboty 100 g wiórków kokosowych nadzienie śliwkowe (wersja II): 1 szkl. suszonych śliwek węgierek 3/4 szkl. przegotowanej wody 2 łyżki dowolnego soku owocowego 2 łyżki płatków owsianych Przygotowanie:Wszystkie składniki ciasta należy umieścić w dużym naczyniu i zmiksować (ewentualnie bardzo, bardzo dobrze wymieszać). Następnie przelać ciasto do tortownicy i wstawić do rozgrzanego pieca. Piec ok. 45 min. w 200°C.
Wszystkie składniki na nadzienie zmiksować blenderem. Upieczone ciasto przekroić na pół. Dolną połowę posmarować warstwą kremu i przykryć górną połową. Wierzch posypać cukrem pudrem. Zajadać się ze smakiem.
Nadesłał(a) CiastoWMiasto,
dnia: 2010-12-12 19:58:08.859
Źródło/autor przepisu: http://wegestrefa.wordpress.com/2010/12/04/ciasto-w-miasto-relacja-i-przepisy/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń)Murzynek (bez ograniczeń) Chutney brzoskwiniowy (wegańska) Murzynek z amarantusem (ovo-wege) Murzynek marchewkowy (ovo-wege) Murzynek na kefirze (bez ograniczeń) "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) Murzynek zwyczajny (bez ograniczeń) Murzynek "vegan" (wegańska) Lody brzoskwiniowe / ananasowe (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |