7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa flamandzka (ziemniaczana z rzepą, kalarepką lub czarną rzodkwią)

Średnia ocena: [3.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 ziemniaki
2 rzepy i 2 cienkie plastry rzepy, przekrojone na połowy (zamiennie można wiosną zastosować kalarepę, a zimą - czarną rzodkiew)
kilka liści sałaty
cebula
2,5 łyżki masła lub oleju
sól do smaku

Przygotowanie:

Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, zalać 2 litrami osolonej wrzącej wody. Dodać pokrojone w kostkę rzepy oraz posiekane liście sałaty. Cebulę obrać, posiekać i zezłocić na maśle lub oleju. Dodać do zupy wraz z połówkami plastrów rzepy. Gotować bez przykrycia, na średnim ogniu przez 1,5 godziny.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


nie wiedziałam co zrobić z czarną rzepą, więc zrobiłam zupę. Dobra prosta potrawa na zimę. Ja dodałam liść laurowy, pieprz i świeży imbir.
aberracja 2013-12-09 17:42:01.672

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczona czarna rzepa (wegańska)
Pyszne zapiekanki z czarną rzepą i serem (z mikrofali) (lakto-wege)
Surówka z selera wyszczuplająca, z jabłkiem i czarną rzepą (wegańska & RAW)
Kluski czarne - mieszane ziemniaczane (wegańska)
Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana po parysku (lakto-wege)
Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa ziemniaczana z paryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas