7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem

Pyszna przekąska dla tych, co lubią chrupać:) Idealna także jako dodatek do zup typu krem.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bagietka
masło
czosnek
zioła prowansalskie
sól (najlepiej morska)
kilka plasterków żółtego sera

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić lekko na skos w kromki o grubości ok. 2 cm. Masło utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i solą. Każdą kromkę posmarować powstałym masełkiem i przykryć plasterkiem sera. Zapiekać na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Nie podaję konkretnych ilości składników gdyż proporcje należy zmodyfikować wg własnych potrzeb i upodobań smakowych. Mimo to polecam dodać jeden ząbek czosnku na 2 łyżeczki masła.
Nadesłał(a) dak0ta, dnia: 2010-12-14 23:23:00.522
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

robię takie grzanki czasem do zup-kremów, ale bez sera. Fajnie uzupełniają smak zupy, biorąc pod uwagę to, że takie zmiksowane zupy są zazwyczaj dosyć mdłe
ryfka 2010-12-16 11:50:43.182

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska)
Grzanki czosnkowe z tofu i żółtym serem (lakto-wege)
Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska)
Grzanki serowo-czosnkowe (lakto-wege)
Grzanki / bułeczki czosnkowe (lakto-wege)
Grzanki grillowe pomidorowo-czosnkowe (wegańska)
Mrożone kostki ziołowe lub czosnkowe (na zimę) (wegańska)
Brokuły w sosie pomidorowo-ziołowo-czosnkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas