
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sernik jagodowy z tofu na zimno, z jagodową galaretkąSzybki serniczek bez pieczenia.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:masa:
ok. 250 g tofu ok. 1/2 szklanki kaszy manny ok. 1 szklanki mleka sojowego (może być woda) 1/2 szklanki cukru lub innego słodu 1/2 cytryny 1 szklanka jagód (ja kupiłam jagody w soku, w słoiku) ok. 1 szklanki soku jagodowego 5 łyżeczek agar agar cukier waniliowy spód: herbatniki wegańskie albo kruche ciasto (mąka, olej, cukier - ja robię na oko, ale przepis na pewno można znaleźć na tej stronie) Przygotowanie:
Kaszę gotujemy z mlekiem tak żeby była bardzo gęsta. Studzimy i dodajemy do zmielonego tofu. Następnie dajemy cukier, sok z cytryny i jagody (kilka jagód zostawiamy na wierzch). Sok jagodowy gotujemy z agarem ponad 10 min., kilka łyżek dodajemy do masy.
Dno blachy wykładamy herbatnikami lub pieczemy cieniutkie kruche ciasto. Na to wykładamy masę, na masę wylewamy sok z agarem i kilkoma jagódkami. Studzimy, wstawiamy na kilka godzin do lodówki i cieszymy się kolorem i smakiem. Smacznego.
Nadesłał(a) bronia,
dnia: 2010-12-15 21:28:28.426
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wegański sernik na zimno z galaretką i malinami (wegańska)Koktajl jagodowy (lakto-wege) Mrożone jagodowe (wegańska+miód) Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege) Jagodowo-truskawkowy deser (wegańska) Niebieski koktajl jagodowy (lakto-wege) Lody bananowo-jagodowe (wegańska) Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW) Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska) Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |