7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocamiPyyyycha :) Suszone owoce, sos sojowy, spora ilość soku z cytryny - smaki słodki, słony i kwaskowy cudnie się przenikają :) Ze względu na dodatek owoców bardzo mi pasuje na Boże Narodzenie, ale to pyszna, uniwersalna jarzynka pasująca do prawie każdego obiadu. Dobre i na gorąco i na zimno.
Średnia ocena:
[4.444444444444445
z 9 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 niedużej czerwonej kapusty
1/2 cebuli 1 szkl. suszonych owoców, np.: - dla mnie przede wszystkim morele, bo są kwaskowe - do tego śliwki czyli słodycz i aromat - rodzynki (najlepiej żółte, bo mniej słodkie, a lekko kwaskowe i ładnie kontrastują z kapustą) - żurawina (oprócz lub zamiast rodzynek) itp. ok. 1-2 łyżki oleju do smażenia ok. 4 łyżki soku z cytryny (czyli prawie z całej) lub sok z czarnej porzeczki ew. sok z pomarańczy 1 łyżka sosu sojowego ok. 1 płaskiej łyżeczki soli pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:"Bigos" z czerwonej kapusty z suszonymi owocami (wegańska)Duszona kapusta czerwona (wegańska) Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami (lakto-wege) Czerwona kapusta duszona z mnóstwem przypraw (wegańska) Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska) Kapusta czerwona z grochem (wegańska) Czerwona kapusta na ciepło (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Razowe muffinki z suszonymi owocami i melasą (ovo-wege) Kapusta duszona z warzywami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana 2017-02-19 17:20:29.176