7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dressing czosnkowo-słodko-kwaśny PY-CHA!Ten smak i aromat... nawet zwykła sałata smakuje z tym sosem przepysznie! Pasuje do surówek i sałatek (zwł. tych na bazie makaronu lub ziemniaków) jako zamiennik zwykłego winegretu, ale też jako sos do sajgonek lub innych smażonych rzeczy. Mimo że z sosem chili, to sos jest całkowicie łagodny.
Średnia ocena:
[5.0
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:6-7 łyżek oliwy extra vergine
2 łyżki octu ryżowego (jest delikatniejszy niż zwykły, ale z winnym, zwł. balsamicznym, też warto spróbować) 2 łyżki słodkiego sosu chili [*] 1-2 ząbki czosnku (w zal. od wielkości) szczypta soli ew. kilka kropli oleju imbirowego lub soku wyciśniętego ze startego imbiru - ekstra dodatek! Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Słodko-kwaśne buraki (wegańska)Cykoria duszona słodko-kwaśna (wegańska) Sos słodko-kwaśny z pomidorami i ananasem (wegańska) Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Soczewica słodko-kwaśna - z ananasem i ogórkami kiszonymi (wegańska) Wykwintna zielona soczewica w słodko-kwaśnej glazurze (wegańska) Papryka z cebulą - słodko-kwaśna sałatka do słoików (wegańska) Pierogi drożdżowe czosnkowe (z twarogiem i śmietanowo-czosnkowym dressingiem) (lakto-wege) Naleśniki kukurydziane ze słodko-kwaśnym farszem paprykowym zapiekane pod serem (bez ograniczeń) Chiński mix warzyw z bambusem w sosie słodko- kwaśnym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2012-03-05 14:59:13.765