
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 opakowanie makaronu łazanki
mała główka czerwonej kapusty 2 cebule olej do smażenia mleko (zwykle lub roślinne) sól pieprz Przygotowanie:
Cebulkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rondelka i poddusić. Kapustę czerwoną pokroić na drobne kawałki jak do łazanek i wrzucić do rondla z cebulą. Dusić pod przykryciem podlewając co jakiś czas mlekiem. Dusić tak długo aż kapusta będzie miękka.
W tym czasie można zagotować makaron. Gdy kapusta będzie już miękka można ją zmieszać z makaronem łazanki i odpowiednio doprawić solą i pieprzem. Wskazówki i uwagi:Makaron zabarwi się na różowo bądź fioletowo po dodaniu kapusty :) Kapusta czerwona duszona na mleku ma specyficzny delikatny smak ): z białą próbowałam, ale nie smakowało tak jak z czerwoną :)
Łazanki smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno - ja jestem takim łasuchem, że wyjadam je na zimno, bo szkoda mi czasu na ich podgrzewanie :P
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() ryfka 2011-01-13 15:51:19.812 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Łazanki ze słodką kapustą (wegańska)Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami (wegańska) Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska) Łazanki z młodą kapustą w ziołach (wegańska) Kapusta z mlekiem (wegańska) Duszona kapusta czerwona (wegańska) Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska) Kapusta czerwona z grochem (wegańska) Czerwona kapusta na ciepło (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
czarnamiotla 2011-03-24 22:30:26.469