7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 6 osób1 litr przepuszczonych przez praskę lub dokładnie utłuczonych gotowanych ziemniaków
3 łyżkami masła + jeszcze trochę do smarowania pufek 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczką soku z cebuli sól 1/2 filiżanki przegotowanego mleka 3 żółtka 2 papryczki pepperoni (osuszone, pozbawione szypułek i nasion i bardzo drobniutko posiekane) tłuszcz do pieczenia Przygotowanie:Ziemniaki wymieszać z masłem; doprawić białym pieprzem, sokiem z cebuli i solą do smaku. Dodać mleko, żółtka oraz papryczki pepperoni. Bardzo dokładnie wymieszać i wyciskać pufki na natłuszczoną blachę, najlepiej za pomocą szprycy do dekoracji tortów (zaopatrzonej w końcówkę z dużym otworem). Pufki powinny mieć wielkość i kształt małych bezików. Każdą posmarować roztopionym masłem i piec do lekkiego zrumienienia, grzejąc od góry. Podawać natychmiast.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Szaszłyki z ziemniaków (wegańska)Ziemniaki po żydowsku (lakto-wege) Stare ziemniaki (lakto-wege) Ziemniaki po australijsku (lakto-wege) Majonez z ziemniaków (wegańska) Ziemniaki w ziołach (wegańska) Kotlety z ziemniaków (wegańska) Ziemniaki w karmelu (wegańska) Ziemniaki z pomidorami (wegańska) Pieróg z ziemniakami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |