7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób45 dag dużych cebul (najlepsza jest biała cebula)
zimne mleko mąka tłuszcz do głębokiego smażenia sól Przygotowanie:Obrać cebule. Pokroić w plastry, które potem porozdzielać na pierścienie. Zalać zimnym mlekiem i odstawić na 20 - 25 minut.
Rozgrzać w szerokim naczyniu tłuszcz (temperatura powinna wynosić 180°C - wrzucona kostka chleba rumieni się w ciągu 1 minuty). Cebulę wyjąć z mleka, osączyć, osuszyć i lekko oprószyć mąką. Wrzucać partiami na tłuszcz, smażyć na kolor złotobrązowy, od czasu do czasu mieszając długim widelcem, aby poszczególne pierścienie nie sklejały się ze sobą. Usmażoną osączyć z tłuszczu na bibule i posypać solą. Wskazówki i uwagi:Nie wrzucać zbyt wiele cebuli naraz, lepiej by smażyła się małymi partiami, swobodnie pływając w tłuszczu. Przed włożeniem każdej partii sprawdzić, wrzucając kostkę chleba, czy temperatura jest odpowiednia.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Ja jadłam to w Sphinxie takiej restauracji, to jest pyszne, polecam!
~lola 2009-10-11 16:53:17.111
Spróbuję :)
~Silesia 2006-11-25 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)Krążki cebulowe! (bez ograniczeń) Smażone krążki cebuli (wegańska) Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege) Cebulowe smażone tofu (wegańska) Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege) Krążki cebuli w kożuszku - smażone w cieście z czosnkiem (bez ograniczeń) Krążki selera z piekarnika (wegańska) Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege) Krążki selera w panierce z serem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~piekny 2010-01-31 14:50:51.668