7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób2 łyżki masła
1/4 filiżanki posiekanej cebuli 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego filiżanka pasteryzowanej kwaśnej śmietany 1/4 filiżanki ketchupu 1/4 filiżanki posiekanych oliwek 1/2 filiżanki małych, pasteryzowanych grzybków Przygotowanie:W rondelku roztopić masło. Dodać cebulę i zrumienić ją ciągle mieszając. Oprószyć mąką, doprawić solą, pieprzem i zielem angielskim. Dobrze wymieszać.
Następnie dodać śmietanę i ketchup. Podgrzewać przez 2-3 minuty na małym ogniu, do momentu rozklejenia się mąki. Ciągle mieszać, aby nie potworzyły się grudki. Po zdjęciu z ognia dodać jeszcze oliwki i grzybki. Wylać sos na zapiekankę i zapiec.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Rogaliki francuskie (bez ograniczeń)Francuskie grzanki (bez ograniczeń) Gwiazdkowe tosty francuskie (bez ograniczeń) Francuski placek warzywny (bez ograniczeń) Wegańskie tosty francuskie (wegańska) Francuska zupa cebulowa (wegańska) Bułeczki francuskie z amarantusem (wegańska) Szparagi w cieście francuskim (lakto-wege) Omlet francuski (ze szpinakiem) (bez ograniczeń) Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |