7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Danie obiadowe sojowo-ryżowe z sosem szpinakowym, dla KreciakaPrzepis stworzony dla mej ukochanej z miłości i żywieniowej racjonalności wegańskiej:) Potrawa doskonale uzupełnia aminokwasy egzogenne. Jest kompozycją białek, które nawzajem się uzupełniają, w dodatku ponad normę:) Decyduje o tym połączenie składników.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób1 szklanka soi (suchych ziaren)
1/2 puszki kukurydzy 6-7 łyżek ryżu sól kurkuma sos: 1/4 tafli mrożonego szpinaku łyżka oleju, np. sojowego sól 1-2 łyżki sosu sojowego 1-2 szczypty pieprzu cayenne lub zwykłego sok z 1 cytryny zioła: szczypta tymianku, cząbru, bazylii, estragonu... lub zioła prowansalskie czosnek Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ziemniaczno- warzywno-sojowe danie obiadowe (wegańska)Sałatka chili z makaronu sojowego lub ryżowego, czyli pycha danie (wegańska) Zielona danie szpinakowo-cukiniowe (wegańska) Sałatka ryżowa ze smażoną cebulą i sosem sojowym (bez ograniczeń) Pikantne danie z granulatu sojowego (wegańska) Omlet ryżowy orientalny - z kiełkami, sosem sojowym i imbirem (ovo-wege) Kalafior w sosie szpinakowym (lakto-wege) Ziemniaczana sałatka obiadowa (z fasolą, pomidorem, kiszeniasem i kawałkami kotletów sojowych) (wegańska) Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege) Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |