7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chutney (czatnej) z jabłek z imbirem, anyżem, słodką i ostrą paprykąChutney, czatnej, hindi: चटनी ćatni - gęsty sos używany w kuchni indyjskiej. Sporządzany z owoców i warzyw, z rodzynkami, czosnkiem, cebulą, musztardą, octem itp. W smaku może się wahać od bardzo pikantnego do łagodnego, wręcz słodkiego. Na Zachodzie dostępny w formie gotowej, sprzedawany w słoiczkach. W Indiach zawsze sporządzany na bieżąco, często z sezonowych składników. W południowych Indiach podawany wraz z sambarem jako dodatek do dosy.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 41/2 kg kwaśnych jabłek
1 łyżka oliwy do smażenia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka świeżego lub suszonego imbiru 1/4 łyżeczki anyżu 1 goździk szczypta cynamonu sok z cytryny odrobina tymianku 2 łyżki wody 2 łyżki brązowego cukru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chutney z czerwonej cebuli i jabłek (wegańska)Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką (wegańska) Zupa ze słodkich ziemniaków i jabłek (wegańska) Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami) (wegańska) Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege) Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska) Kabaczkowe placki z czosnkiem i ostrą papryką (wegańska) Sałatka chińska z kapusty z papryką, orzechami i imbirem (wegańska & RAW) Smażone tofu po koreańsku - w ostrym sosie (lekko słodkim:) (wegańska) Papryka z cebulą - słodko-kwaśna sałatka do słoików (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |