7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Naleśniki z mąki gryczanej + nadzienie szpinakowe lub brokułowe z kukurydząImportowany z Francji przepis na bardzo popularne tam "crepes au sarrazin".
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 2 grubsze naleśniki o średnicy 24 cmnaleśniki:
4 czubate łyżki mąki gryczanej woda lub mleko 1 jajko sól olej, oliwa lub klarowane masło do smażenia nadzienie szpinakowe: szpinak w liściach (świeży lub mrożony, ok. 250 g) 1-2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżeczka oleju, oliwy lub masła klarowanego nadzienie brokułowe z kukurydzą: pół brokuła mała puszka kukurydzy (najlepiej nie GMO) sól pieprz 2 plasterki rokpola lub podobnego sera z zieloną lub niebieską pleśnią lub koziego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Czerwone nadzienie gryczane do naleśników (wegańska)Szpinakowo-twarogowo-czosnkowe nadzienie do naleśników (lakto-wege) Naleśniki szpinakowe (wegańska) Naleśniki z czereśniami (nadzienie) (wegańska) Naleśniki gryczane (bezglutenowe) (wegańska) Naleśnik z mąki pszennej i grochowej (wegańska) Naleśniki razowe z mąki orkiszowej (wegańska) Naleśniki z mąki słonecznikowej bezglutenowe (ovo-wege) Letnie naleśniki z owocami (nadzienie) (wegańska) Sałatka brokułowa z jajkiem i kukurydzą (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Natka 2011-03-10 08:17:05.638