7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sajgonki z groszkiem, marchewką, tofu i grzybami munZ wiosenną nutą :)
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:papier ryżowy (ja miałam Tao Tao, 9 małych arkuszy)
garść mrożonego groszku (lub oczywiście świeżego!) średnia marchewka świeży ogórek (kawałek ok. 5 cm) kilka grzybków mun duży pęczek szczypiorku lub 2 małe 1/2 opakowania tofu (najlepiej czeskie czosnkowe) 1 łyżka mąki kukurydzianej ew. niepełna garść makaronu sojowego (ja użyłam Tao Tao "Makaron Chiński" z fasolki mung) 2 jajka imbir (super byłby świeży, ale ja dałam suszony i było w porządku) sos sojowy pieprz kurkuma ew. inne przyprawy, np. asafetyda, kumin, posiekana natka pietruszki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska)Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska) Makaron z warzywami i grzybami mun (wegańska) Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun (ovo-wege) Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska) Sałatka z makaronem ryżowym i grzybami mun (wegańska) Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem (lakto-wege) Groszek zielony z marchewką (wegańska) Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska) Pęczak curry z marchewką i groszkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kordonia 2011-04-04 23:56:50.012