7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Casserole z dyni i ziemniakówDanie pochodzi z kuchni marokańskiej. W oryginalnym przepisie użyta była konkretnie dynia piżmowa (butternut squash) i w takiej też wersji robiłam. Jest ona w Polsce słabo dostępna, ale z powodzeniem można ją zastąpić zwykłą dynią. 313 kcal na porcję.
Średnia ocena:
[4.8
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób500 g dyni (w oryginale dynia piżmowa)
225 g (2 przeciętne szt.) ziemniaków (w oryginale były słodkie) 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów (całych lub krojonych) 200 ml czerwonego wina (ja dałam tylko kilka łyżek) 100 g (troche ponad 1/2 szkl.) kaszy bulgur (można zastąpić kuskusem) olej do smażenia ziarna kuminu słodka papryka kostka warzywna lub sól Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska)Zupa-krem z dyni, ziemniaków i pora (wegańska) Pesto z rukoli z pestkami dyni i ziemniakiem (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziemniakami i pasternakiem (wegańska) Zupa-krem z dyni po francusku (z ziemniakami) (wegańska) Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej) (wegańska) Racuszki z dyni (bez ograniczeń) Ciasto z dyni (ovo-wege) Placki z dyni (wegańska) Sconesy z dyni (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rewelacyjna potrawa ;-) czerwone wino z dynia ... znakomity aromat ;) Moj miesozerny facet znowu jest zachwycony kuchenna rewolucja <3
claudia16088 2015-05-26 15:21:19.486