7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pizza pszenno-żytnia razowa ze szpinakiem lub ananasem i kukurydząOd dłuższego czasu chodziła za mną pizza i szpinak, ale na zdrowszym spodzie. Oto rezultaty :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 8<ciasto:
0,3 kg mąki żytniej typ 2000 (razowej) 0,2 kg mąki pszennej typ 1100 (czyli taka pół-razowa) 2 szklanki mleka sojowego 0,5 kostki drożdży (50 g) 2-3 płaskie łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 100 ml oliwy sos pomidorowy: 2-3 puszki pomidorów 6 ząbków czosnku oliwa do smażenia vegeta pieprz pieprz cayenne oregano bazylia słodka papryka (zamiast cukru) dodatki - wersja 1: oliwki szpinak dodatki - wersja 2: kukurydza ananas Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pizza pszenno-razowa (dla mnie najlepsza) (wegańska)Prostokątna pszenno-żytnia pizza z cukinią (wegańska) Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem (wegańska) Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń) Pizza Razowa Kebab (wegańska) Pierniczki pełnoziarniste Ani D. (pszenno-żytnie) (wegańska) Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska) Racuchy pszenno-razowe z jabłkami i rodzynkami (wegańska) Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska) Sałatka z kalafiorem, ananasem i kukurydzą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~B. 2013-03-22 01:24:31.846