7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkamiPrzy okazji produkcji mleka sojowego i tofu została mi dzika masa okary. Postanowiłam zamienić ją w improwizowany pasztet, który wyszedł bardzo smaczny.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: blaszka 20x40cm (wtedy pasztet ma ok. 4cm grubości)ok. 600 g okary (może być więcej albo mniej, nic się nie stanie)
3/4 szklanki otrębów pszennych 4 duże pieczarki 2 średnie cebule 100 g pestek słonecznika 6 łyżek sezamu 6 łyżek siemienia lnianego 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu 1 łyżeczka soli bułka tarta do posypania formy i na wierzch olej + woda (tyle, by pasztet był "nawilżony") Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kotlety z okary i pieczarek (ovo-wege)Okara z brokułem i pieczarką (wegańska) Pasztet zbożowo-sojowy z okary (wegańska) Pasztet z pestkami dyni (wegańska) Pasztet z pieczarek (ovo-wege) Chleb orkiszowy z zarodkami pszennymi i pestkami (wegańska) Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska) Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege) Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska) Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pyszny, pomimo że dodałam płatki owsiane zamiast otrębów pszennych, a resztę składników na oko, bo nie wiedziałam ile mam okary. Poza tym poszłam na prostotę i wszystko tylko wymieszałam i wrzuciłam do pieca, bez podsmażania. Na pewno skuszę się jeszcze nie raz.
Wings 2013-11-27 17:36:00.764