7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Czterowarstwowy sernik z tofu (pieczony)Ilovetofu: "Robiłam już kilka razy serniki wegańskie. Te na zimno zawsze powalały, ale z tymi na ciepło było trochę przebojów. Otóż czynnikiem odpowiedzialnym za wszystkie pozostałe porażki jest wszechobecna kasza manna. [...] Zamiast sernika mamy twardą kaszową breję z grudkami niezmielonego tofu. Naprawdę, opłaca się skołować kostkę tofu więcej i delektować się ciastem, które łudząco imituje sernik tradycyjny. Nie dość, że cieszymy się doskonałym smakiem , to jeszcze mamy tą radochę, że nasz wypiek jest w całości cruelty free. "
Średnia ocena:
[4.333333333333333
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 warstwa - ciastkowa:
200 g ciasteczek digestive lub innych wegańskich herbatników 5 łyżek wegańskiej margaryny lub tłuszczu kokosowego 2 warstwa - masa orzechowa: 3 łyżki masła orzechowego (miałam kremowe) 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru trzcinowego kilka kropel aromatu waniliowego 3 warstwa - serowa: 500 g naturalnego tofu 1/3 szkl. cukru trzcinowego (najlepiej zmielonego na puder) 1 kopiasta łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 aromat waniliowy sok z 1 cytryny 1/2 szkl. mleka roślinnego (miałam gryczane) 1/3 szkl. oleju 2 budynie waniliowe lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 warstwa - polewa czekoladowa: 6 kostek wegańskiej gorzkiej czekolady 3 łyżki wody Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sernik z tofu z brzoskwiniami (wegańska)Pieczone tofu (wegańska) Sernik z tofu i manny (tofurnik) (wegańska) Sernik z tofu czekoladowy - pyszny (wegańska) Sernik wiedeński z tofu i brzoskwiń (wegańska) Truskawkowy sernik z nerkowców (bez pieczenia) (wegańska) Pieczone pomidory z tofu (wegańska) Black & white - sernik z tofu jedwabistego z bananami (wegańska) Tofurnik z mango, czyli sernik z tofu (wegańska) Cytrynowy sernik z tofu i kaszy jaglanej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Tofurnik robiłam jakiś czas temu. Spód się trochę przypalił i mocno się kruszył, za to masa orzechowa i z tofu były naprawdę pyszne - przy dobrej okazji będę powtarzać, choć na innym spodzie :)
nasse 2013-07-18 17:05:46.079