7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dal MakhaniGęsta zupa z czarnej soczewicy urad dal - danie kuchni indyjskiej.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2-3 osób1/2 szkl. czarnej soczewicy (urad dal)
garstka czerwonej fasoli (może być z puszki) 1 duży pomidor 4 cm kawałek imbiru 1 zielona papryczka chili 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża łyżka ghee lub masła (lub oleju do smażenia) sól 1 łyżka gotowej mieszanki do Dal Makhani *(patrz: wskazówki i uwagi) LUB własnoręcznie przygotowanej - potrzebujemy po 1 łyżeczce: - czerwonego mielonego chili - kurkumy (turmeric) - grubo zmielonych nasion kopru włoskiego - nasion kuminu (kminu rzymskiego, jeera) - sproszkowanego mango (amchur) - zmielonego czarmego pieprzu - mielonych goździków - mielonej kolendry - mielonej gałki muszkatołowej - cynamonu - duża szczypta asafetydy (hing) śmietana tradycyjna lub sojowa gałązka świeżej kolendry do przybrania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Dal (wegańska)Dhal Makhani (wegańska) Moong Dal Tarka (wegańska) Zupa z dalu (grochu) i warzyw z cynamonem, kurkumą, kminkiem i imbirem (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |