7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Wytrawna zupa migdałowaPonoć jest to specjalność kuchni algierskiej. Nie mam pojęcia, czy rzeczywiście tak się jada w tym kraju, ale zupa jest warta wypróbowania. I do tego dość ekspresowo się ją robi.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 20,5 litra wywaru z włoszczyzny (lub wege-bulionu z kostki)
100 g płatków migdałowych 200 ml mleka sojowego, mleka krowiego lub słodkiej śmietanki 12% tł. sól czarny pieprz natka pietruszki do posypania ewentualnie: groszek ptysiowy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa migdałowa (lakto-wege)Zupa kokosowo-migdałowa (wegańska & RAW) Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege) Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń) Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska) Wytrawne brie (lakto-wege) Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege) Sałatka "wytrawna rozkosz" ;-] (wegańska) Sałatka z pomidorów bardzo wytrawna (wegańska & RAW) Sałatka pomidorowa na ostro (wytrawna) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |