7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Turecki cacik (wg przepisu Alicji B. Toklas)Jak raz na gorące dni. Cacik nie jest nazwą spolszczoną, tylko turecką (wym. dżadżik, /dʒɑːdʒɯk/). Tzatziki natomiast to nazwa grecka.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:6 ogórków
6 filiżanek gęstego jogurtu łyżeczka soli 6 łyżek oleju sezamowego (lub ew. innego o delikatnym, łagodnym smaku) Przygotowanie:Ogórki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w plasterki.
Składniki bardzo dokładnie wymieszać i silnie ochłodzić przed podaniem. Podaje się w małych miseczkach.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grecka tarata (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)Gazpacho z Kordoby - z ogórkami i czosnkiem (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Chleb turecki - świąteczny (bez ograniczeń) Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń) Chleb - przepis uniwersalny (wegańska) Gazpacho - przepis ogólny (wegańska) Zupa bananowa - przepis amazoński (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |