7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Domowe chipsy ziemniaczane

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

ziemniaki 5 sztuk
sól 1/2 łyżeczki
zioła prowansalskie 3 szczypty
ostra papryka w proszku 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 1 litr

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki - nie jest to łatwe, bo plasterki mają być bardzo cieniutkie, praktycznie przezroczyste. Następnie takie plasterki wrzucamy do miseczki z mieszanką soli, ziół oraz papryki i dokładnie nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.

W tym czasie rozgrzewamy olej i smażymy chipsy na głębokim oleju.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2011-04-28 22:54:49.306
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Niebawem wypróbuję~!
~Selena2 2013-08-19 20:44:25.408

bardzo dobry pomysł
na następny raz sprubuje
mozna tez na tarce do krojenia plastrow
agnmid 2011-11-07 17:49:44.549

Myśle że dobrym sposobem na zrobienie takich cienkich plasterków,będzie użycie obieraczki zamiast noza :)
~amanda3601 2011-11-07 09:52:02.905

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone chipsy z jarmużu (wegańska)
Dip z awokado i serka wiejskiego (do warzyw i chipsów) (lakto-wege)
Chipsy z plantanów czyli bananów skrobiowych (wegańska)
Musztarda domowa (wegańska+miód)
Domowy jogurt (lakto-wege)
Kefir domowy (lakto-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Żurek cały domowy (bez ograniczeń)
Keczup domowy (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas