7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Budyń czekoladowy z awokado i bananów (Raw food, witariański)

Pyszny i kremowy, a bez mleka ;)

Średnia ocena: [4.956521739130435 z 23 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [28]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

awokado
2 średniej wielkości banany
4 łyżeczki kakao
3/4 szklanki wody mineralnej (150 g)
opcjonalnie:
- stewia, syrop (słód) z agawy lub miód
- wiórki kokosowe
- świeże owoce, np. arbuz

Przygotowanie:

Sposób wykonania jest bardzo prosty, składniki trzeba zmiksować w blenderze.

Cały sekret tkwi w ilości wody, dlatego najlepiej, jeśli najpierw dodacie pół szklanki wody i potem miksując na bieżąco ocenicie czy Wasz blender z takiej ilości jest już w stanie wyrobić kremową masę.

Jeśli awokado lub banany nie są dojrzałe może okazać się konieczne dodanie odrobinę stewii, syropu z agawy lub po prostu miodu. Po zmiksowaniu przekładamy na talerz i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Zadbajcie aby awokado i banany były dojrzałe, a kakao eko.

Deser dobrze smakuje posypany wiórkami kokosowymi i podany z arbuzem. Najlepiej zjeść go zaraz po przygotowaniu ponieważ awokado dość szybko ciemnieje. Bon appetit! :)
Nadesłał(a) RAWolucja, dnia: 2011-05-05 22:11:07.012
Źródło/autor przepisu: http://rawolucja.pl/ - raw food po polsku :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:


Świetne, lekkie i proste danie. Zrobiłam z 2 średnio dojrzałych avocado i 2 średnio dojrzałych bananów (+ łyżeczka miodu) i było doskonałe. Nie dodawałam wody. Konsystencja była gęsta i lepka, ale jak najbardziej jadalna. Rewelacyjnie smakuje z ziarenkami granatu.
drevni_kocur 2015-01-08 21:10:11.647


Fantastyczny! Kremowy, idealnie słodki, mniam :) Zamiast wody dodałam mleka sojowego (i zdecydowanie mniej niż 3/4 szklanki), polecam podawać z kiwi!
Sowa90 2014-01-03 23:38:28.152


Sorry za namnożenie komentarzy z mojej strony ;)
Polecam ciut zmodyfikować przepis, czyli dodać mleko sojowe (niedużo), dużo miodu, cukier i morelę jedną. Jest pyszne, ale dopiero po schłodzeniu, stąd moja początkowa negatywna ocena. Można ewentualnie dać mniej awokado, bo jest ono słonawe, ale daje posmak, jakby w środku był jakiś biały ser ;)
Jaga_Vege 2013-06-08 23:42:23.69

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sushi witariańskie (raw food) (wegańska & RAW)
Witariańskie spaghetti RAW food (wegańska & RAW)
Orzechowo-figowe kulki Raw food (witariańskie) (wegańska & RAW)
Surowa musztarda (raw food, witariańska) (wegańska & RAW)
Surowy ketchup (raw food, witariański ) (wegańska & RAW)
Pikantne ciasto z kiełków kaszy gryczanej (również w wersji witariańskiej, raw food) (wegańska & RAW)
Lasagne z kabaczka z sosem pomidorowym i bazyliowym (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)
Pesto bazyliowo-szpinakowe z migdałami (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)
Lody czekoladowe z bananów (wegańska & RAW)
Kwiatowo-owocowy witariański (raw) tort (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas