7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób40 dag szparagów
cebula filiżanka mleka pół filiżanki śmietanki pół łyżeczki soli biały pieprz Przygotowanie:Do rondelka wlać wrzątek (pół filiżanki), dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz obrane i pokrojone w kawałki szparagi. Przykryć i gotować przez 8-10 minut (szparagi powinny być miękkie, lecz jędrne).
Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Zmiksować wraz z wywarem z gotowania, mlekiem, śmietanką i przyprawami. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem dokładnie wymieszać lub jeszcze raz krótko zmiksować.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koreańska zupa na zimno - kuksu (wegańska)Sałatka: fasolka szparagowa na zimno z kwaśnym, czosnkowym winegretem (wegańska) Gazpacho - zupa ze zmiksowanych jarzyn na zimno (wegańska) Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska) Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW) Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska) Zupa-krem szparagowa zabielana śmietaną (lakto-wege) Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem (wegańska) Prosta zupa szparagowa z kaszką kukurydzianą (wegańska) Zupa warzywna ze zdecydowaną nutą szparagową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |