7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pieczone wiosenne pierogi ruskie (z ziemniakami i pokrzywą)Na fali fascynacji Łuczajem zaczęłam eksperymentować z różnymi dziwnościami i wyszło całkiem smaczne :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2-3 osóbfarsz:
ok. 10 ziemniaków ok. 150 czubków młodych pokrzyw spora cebula 2-3 ząbki czosnku sól pieprz oliwa lub olej do smażenia ciasto pierogowe: 1,5-2 szklanki mąki pszennej niecała szklanka mąki ze zmielonych płatków owsianych garść otrębów troszkę proszku do pieczenia sól 2-3 łyżki oliwy lub oleju z winogron woda Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ruskie pierogi (lakto-wege)Pierogi ruskie (bez ograniczeń) Kopytka ruskie ("nagie" pierogi ruskie) (bez ograniczeń) Pierogi ruskie jak od babci (wegańska) Pierogi ruskie a zniewalające delikatnością (lakto-wege) Młode ziemniaki z młodą pokrzywą (wegańska) Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska) Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska) Duże pieczone pierogi (lakto-wege) Ziemniaki "Wiosenne lato" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |