7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
JagodziankiSmak dzieciństwa.... A dzięki przetrzymaniu ciasta w lodówce przez noc, jest ono mięciutkie i wilgotne. Dużo smaczniejsze niż normalnie.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: ok. 20 jagodzianek14 g świeżych drożdży
1 szklanka (250 ml) mleka 500 g mąki pszennej 1/2 szklanki cukru szczypta soli 5 jajek + 1 do posmarowania wierzchu 250 g masła 500 g jagód (świeżych lub mrożonych) 5 łyżek cukru 1 szklanka cukru pudru do przygotowania lukru Przygotowanie:
|
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
polciaaa 2012-05-12 16:03:19.487