
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasta z cebuli, kiełków słonecznika i pokrzywyPasta do chleba. Idealna na wiosnę, gdy rosną pokrzywy.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki zwykłych lub podkiełkowanych nasion słonecznika
2 szklanki drobno posiekanej cebuli 2 marchewki 4 łyżki pszennej mąki razowej 3 łyżki oleju 2 łyżki siemienia lnianego drobno zmielonego 1/2 szklanki wody 2 łyżki drobno posiekanych liści pokrzywy kminek zielony ostra papryka sos sojowy sól Przygotowanie:
Nasiona słonecznika, jeśli nie są podkiełkowane, to podprażyć na suchej patelni. Zmielić. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać. Dodać siemię lniane i gorącą wodę, zagotować. Udusić marchewkę i cebulę na oliwie, zmiksować i dodać do sosu. Masę zagęścić, dodać słonecznik, pokrzywę, kminek i paprykę. Doprawić sosem sojowym i solą.
Nadesłał(a) euphrasia,
dnia: 2011-05-14 11:40:57.515
Źródło/autor przepisu: czasopismo 'Wegetariański Świat" marzec 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z truskawek i kiełków słonecznika (wegańska & RAW)Sałatka z czarnej fasolki, kiełków słonecznika i brokułów (wegańska) Pasta brokułowa ze słonecznikiem (wegańska) Pasta z prażonego słonecznika (wegańska) Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska) Czosnkowa pasta ze słonecznika i ryżu (wegańska) Pasta ze słonecznika a'la pasztetowa (wegańska) Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska) Pasta marchewkowa lub brokułowa ze słonecznika na oko (wegańska) Pasta sojowa z dodatkiem marchewki, słonecznika i siemienia (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |