7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Słodka zupa owocowa z truskawkami i brzoskwiniami lub morelami

Świetna zupa na ciepłe wiosenne i letnie dni !

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4-5 osób

1 kg brzoskwiń lub moreli
800 g truskawek
ok. 2 l wody
100 g cukru
kawałek laski wanilii
kisiel cytrynowy lub łyżka mąki ziemniaczanej
makaron (najlepiej świderki)
sól

Przygotowanie:

1. Truskawki umyć i odszypułkować. Z moreli/ brzoskwiń usunąć pestki i skórki. Owoce pokroić według uznania.
2. W garnku doprowadzić do wrzenia ok. 2 l wody, dodać cukier i kawałek wanilii, gotować kilka minut.
3. Do syropu dodać owoce, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 15 min.
4. Kisiel lub mąkę rozrobić w małej ilości wody, dodać do zupy, wymieszać i zagotować. Zostawić pod przykryciem.
5. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
6. Zupę podawać z makaronem Można jeść na ciepło i zimno :)
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2011-05-14 12:22:40.655
Źródło/autor przepisu: z gazety
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa owocowa z truskawkami i cynamonem (wegańska)
Sałatka owocowa z winogronami i brzoskwiniami (wegańska & RAW)
Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW)
Płatki śniadaniowe z borówkami, morelami i truskawkami (wegańska)
Słodkie piramidki owocowe (lakto-wege)
Kwas owocowy z truskawek i poziomek (wegańska)
Zupa nic z truskawkami (bez ograniczeń)
zupa z melona i truskawek (wegańska)
Zupa owocowa lub napój owocowy (wegańska)
Sałatka owocowa z kiwi, truskawkami i jagodami (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas