7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 paczka makaronu ryżowego wstążki
1/2 litra bulionu warzywnego
1 mała cukinia
1 mała kapusta pekińska
1 brokuł
oliwa z oliwek do smażenia
przyprawy wg uznania (ja używam vegety natur do grillowanych warzyw)

Przygotowanie:

Makaron ryżowy zalewamy gorącym bulionem. Kiedy będzie miękki, odcedzamy (cześć bulionu można zlać do kubka - przyda się do podlania warzyw).

Cukinię kroimy w kostkę, kapustę pekińską w paski, a brokuł rozdzielamy na niewielkie różyczki. Warzywa wrzucamy na patelnię na rozgrzaną oliwę na ok. 5 minut. Podlewamy ok. pół szklanki bulionu, a kiedy wyparuje, dodajemy makaron, podsmażamy kolejne kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Nadesłał(a) Annika, dnia: 2011-05-15 19:09:49.727
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pyszne, bardzo pomysłowe połączenie. Odkąd spróbowałam pierwszy raz często teraz przygotowuję taki makaron. Zdrowy, szybki i smaczny obiad!
~Asia 2013-03-05 12:54:05.619

swietny przepis
agnmid 2011-05-17 00:27:15.788

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z brokułem i curry-tofu (wegańska)
Makaron z cukinią (wegańska)
Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)
Makaron smażony z cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i pomidorem (wegańska)
Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Makaron curry z cukinią i pomidorami (wegańska)
Makaron z cukinią, pieczarkami i papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas