7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 2 osób3/4 szklanki czarnych jagód
1-3 łyżki cukru pudru (ilość uzależnić od upodobań i smaku jagód) 1/4 szklanki śmietany kremówki kubeczek kefiru lub szklankę słodkiego mleka (znów wg upodobań) Przygotowanie:Do dzbanka miksera wsypać jagody, cukier puder, dodać śmietanę oraz kefir lub mleko. Zmiksować, przykryć i oziębić w lodówce.
Wskazówki i uwagi:Przed podaniem rozlać do pucharków oraz udekorować kleksem śmietanki i kilkoma całymi jagodami. Jako dodatek można podać rurki waflowe.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege)Niebieski koktajl jagodowy (lakto-wege) Mrożone jagodowe (wegańska+miód) Sernik jagodowy z tofu na zimno, z jagodową galaretką (wegańska) Jagodowo-truskawkowy deser (wegańska) Lody bananowo-jagodowe (wegańska) Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW) Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska) Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi) (wegańska) Koktajl cynamonowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |