7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Uniwersalna pikantna zalewa octowa do warzyw i kotletów sojowych (z pepperoni)Zalewa ta świetnie pasuje zarówno do fasolki szparagowej, czosnku, ogórków, jak i smażonych wcześniej kotletów sojowych. Jest w niej mało octu, dlatego nie zdominuje on smaku przyrządzonych przetworów. Należy je zjeść w ciągu tygodnia.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 szklanki wody
0,5 szklanki 10% octu 1 łyżka cukru 10 ziarenek czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziarenek białej gorczycy 5 ziarenek ziela angielskiego 4 listki laurowe 1 średniej wielkości suszona papryczka pepperoni lub chili sypane 1 duża cebula (opcjonalnie) do marynowania np.: - fasolka szparagowa - czosnek - ogórki - smażone kotlety sojowe + 1 łyżka oleju/oliwy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z warzyw i kotletów sojowych (lakto-wege)Kotlety sojowe po japońsku - w warzywach i pomidorowej marynacie (wegańska) Nudle z kotletami sojowymi i warzywami - prawie jak chińszczyzna (wegańska) Kotlety z kotletów sojowych i warzyw, w cieście z jajka i mąki ziemniaczanej (ovo-wege) Ryż z warzywami i kotletami sojowymi lub tofu w sosie curry (wegańska) Pikantne danie z granulatu sojowego (wegańska) Kotlety sojowe 2 (ovo-wege) Kotlety sojowe (wegańska) Kukurydziane kotlety sojowe (ovo-wege) Kotlety sojowe "Barbarian" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |