
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i currySos pasuje do tofu, kotletów warzywnych, może służyć jako dip.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2-3 łyżki gęstego, naturalnego jogurtu
1,5-2 łyżki musztardy 1 żółtko (opcjonalnie) 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka chilli lub 1 cm suszonej peperoncino 0,5 łyżeczki białej, mielonej gorczycy Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać w blenderze.
Jeśli wybieramy opcję ręczną, rozgniatamy żółtko, peperoncino szatkujemy najdrobniej jak się da, wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Wskazówki i uwagi:Można pominąć żółtko - smak nie straci aż tak wiele na tym zabiegu ;)
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege)Ciecierzyca w sosie musztardowym z curry, inna niż zwykle (wegańska) Ryż curry z sosem pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege) Sos musztardowy (wegańska) Sos jogurtowy (lakto-wege) Sałatka z brokułów z sosem chilli (wegańska) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |