7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 większe jabłka papierówki
2 goździki 2 łyżeczki dowolnych konfitur 2 łyżeczki płatków migdałów 2 łyżki miodu lub słodu wymieszane z łyżką wody łyżeczka masła lub oleju do natłuszczenia foremek Przygotowanie:Małe naczynia żaroodporne natłuścić masłem. Jabłka umyć, ściąć płasko od strony ogonka, wydrążyć gniazda nasienne. W pozostałości kwiatu wbić goździki. W miejsce gniazda nałożyć konfitury i posypać migdałami.
Jabłka ustawić w przygotowanych naczyniach i włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec przez 15 minut. Po tym czasie polać z wierzchu miodem z wodą i na krótko (ok. 5 min.) zwiększyć temperaturę do 220°C. Wskazówki i uwagi:Podawać w naczyniu, w którym się zapiekały.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Konfitura z pomarańczy (wegańska)Konfitura z jarzębiny (wegańska) Konfitura jabłkowa (wegańska) Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń) Agrestowe konfitury z ziołami (wegańska) Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska) Konfitura bzowo-winogronowa (wegańska) Konfitura imbirowo-winna (wegańska) Konfitura z płatków róż (wegańska & RAW) Ciasto czekoladowe z dodatkiem konfitury (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |