7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
"Kapustoszczaw" czyli młoda kapusta z nutką szczawiuDanie powstałe po krótkich oględzinach lodówki - akurat była tam młoda kapusta, szczaw i tempeh. Kombinacja okazała się bardzo smakowita. Szczaw dodaje lekko kwaskowy smak, do tego słodkawa młoda kapusta i mięsisty tempeh. Zaskakująco udane połączenie.
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4-6 osóbgłówka młodej kapusty
1/2 pęczka świeżego szczawiu 100 g tempehu 1 duża cebula kilka łyżek koncentratu pomidorowego (ja dodałam pesto pomidorowe - resztka była w lodówce) olej do smażenia sos sojowy sól pieprz inne przyprawy (u mnie było to kilka kropel płynnego chili habanero) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zasmażana młoda kapusta (lakto-wege)Młoda kapusta duszona z pomidorami (wegańska) Młoda kapusta z koprem i cebulą (wegańska) Młoda kapusta duszona z pieczarkami (wegańska) Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska) Łazanki z młodą kapustą w ziołach (wegańska) Kapusta młoda (wiosenna) z patelni (wegańska) Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska) Panczkraut czyli kiszona kapusta z ziemniakami (wegańska) Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |