7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaki po australijsku



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

• 18-20 niewielkich ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych wzdłuż na ćwiartki • po łyżeczce mielonego kminku, pieprzu ziołowego, soli, jarzynki i ziół prowansalskich • łyżka mąki •

Sos: • kubeczek gęstej, kwaśnej śmietany • bardzo drobno posiekana cebula • sól i czarny pieprz do smaku •

Przygotowanie:

Przyprawy zmieszać z mąką i posypać ziemniaki po przekrojonych płaszczyznach. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 200 st. C (1,5-2 godzin).
Śmietanę wymieszać z cebulą i przyprawami; wstawić do lodówki. Wyjąć przed samym podaniem.
Ziemniaki podawać w wyłożonym serwetą koszyku, oddzielnie podać sos w miseczce.

Wskazówki i uwagi:

przepis przerobiony na wege
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szaszłyki z ziemniaków (wegańska)
Ziemniaki po żydowsku (lakto-wege)
Stare ziemniaki (lakto-wege)
Pufki z ziemniaków (bez ograniczeń)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Ziemniaki w ziołach (wegańska)
Kotlety z ziemniaków (wegańska)
Ziemniaki w karmelu (wegańska)
Ziemniaki z pomidorami (wegańska)
Pieróg z ziemniakami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas