7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób• 18-20 niewielkich ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych wzdłuż na ćwiartki • po łyżeczce mielonego kminku, pieprzu ziołowego, soli, jarzynki i ziół prowansalskich • łyżka mąki •
Sos: • kubeczek gęstej, kwaśnej śmietany • bardzo drobno posiekana cebula • sól i czarny pieprz do smaku • Przygotowanie:Przyprawy zmieszać z mąką i posypać ziemniaki po przekrojonych płaszczyznach. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 200 st. C (1,5-2 godzin).
Śmietanę wymieszać z cebulą i przyprawami; wstawić do lodówki. Wyjąć przed samym podaniem. Ziemniaki podawać w wyłożonym serwetą koszyku, oddzielnie podać sos w miseczce. Wskazówki i uwagi:przepis przerobiony na wege
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Szaszłyki z ziemniaków (wegańska)Ziemniaki po żydowsku (lakto-wege) Stare ziemniaki (lakto-wege) Pufki z ziemniaków (bez ograniczeń) Majonez z ziemniaków (wegańska) Ziemniaki w ziołach (wegańska) Kotlety z ziemniaków (wegańska) Ziemniaki w karmelu (wegańska) Ziemniaki z pomidorami (wegańska) Pieróg z ziemniakami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |