7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g botwinki
200-250 g bryndzy
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Botwinkę dokładnie umyj, otrząśnij z wody, odetnij liście i przełóż je do miski. Sparz wrzątkiem, odciśnij z wody, posiekaj i wymieszaj z rozgniecioną widelcem bryndzą oraz ze szczypiorkiem. Jeśli buraczki mają sensowną wielkość, to obierz je, posiekaj na cienkie, niezbyt duże plasterki i dodaj do farszu. Dopraw solą i pieprzem.
Nadesłał(a) ~Kwiryna, dnia: 2011-06-02 22:31:00.821
Źródło/autor przepisu: z przepisu na pierogi: http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/1,110783,9658037,Pierogi_z_botwinka_,,ga,,2.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska)
Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska)
Pierogi zielono-białe ze szpinakiem i bryndzą (bez ograniczeń)
Farsz do pierogów z bobu (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Pierogi z fasolą i miętą (farsz) (wegańska)
Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska)
Pierogi podlaskie (z farszem ziemniaczanym) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas