7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:modra kapusta = kapusta czerwona
1/8 l octu 3 łyżki oliwy łyżka cukru szczypta soli Przygotowanie:Poszatkować cienko kapustę, wrzucić w gotującą wodę i parę razy zagotować. Poczem odcedzić przez durszlak, osączyć dobrze i po wystudzeniu zaprawić. Wziąć do dużej głowy ósmą litra octu, trzy łyżki oliwy, łyżkę cukru, szczyptę soli, razem rozrobić, polać kapustę, dobrze wymieszać.
Wskazówki i uwagi:Książka, z której pochodzi przepis, napisana jest specyficznym (bo chwilami zatrącającym gwarą wielkopolską) i archaicznym językiem. Przepisy podane są bez żadnych poprawek składniowych czy ortograficznych. Mają zbyt wiele uroku lat minionych, aby to psuć.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Taniej kuchni na ciężkie czasy" Edy Kierskiej (Poznań 1932, wyd.II)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka Madzi z papryką i pomidorem, na bazie sałaty lub kapusty pekińskiej (wegańska & RAW)Sałata z truskawkami (lakto-wege) Sałata z twarogiem i rzodkiewką (lakto-wege) Sałata kalarepkowo truskawkowa (lakto-wege) Sałata szczypiorkowa z majonezem (ovo-wege) Sałata faszerowana po węgiersku 1 (bez ograniczeń) Sałata faszerowana po węgiersku (bez ograniczeń) Sałata z ciecierzycą i orzechami (wegańska) Sałata z jabłkami i orzechami (wegańska & RAW) Polna sałata i truskawki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |