7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałata z modrej kapusty



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

modra kapusta = kapusta czerwona
1/8 l octu
3 łyżki oliwy
łyżka cukru
szczypta soli

Przygotowanie:

Poszatkować cienko kapustę, wrzucić w gotującą wodę i parę razy zagotować. Poczem odcedzić przez durszlak, osączyć dobrze i po wystudzeniu zaprawić. Wziąć do dużej głowy ósmą litra octu, trzy łyżki oliwy, łyżkę cukru, szczyptę soli, razem rozrobić, polać kapustę, dobrze wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Książka, z której pochodzi przepis, napisana jest specyficznym (bo chwilami zatrącającym gwarą wielkopolską) i archaicznym językiem. Przepisy podane są bez żadnych poprawek składniowych czy ortograficznych. Mają zbyt wiele uroku lat minionych, aby to psuć.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Taniej kuchni na ciężkie czasy" Edy Kierskiej (Poznań 1932, wyd.II)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka Madzi z papryką i pomidorem, na bazie sałaty lub kapusty pekińskiej (wegańska & RAW)
Sałata z truskawkami (lakto-wege)
Sałata z twarogiem i rzodkiewką (lakto-wege)
Sałata kalarepkowo truskawkowa (lakto-wege)
Sałata szczypiorkowa z majonezem (ovo-wege)
Sałata faszerowana po węgiersku 1 (bez ograniczeń)
Sałata faszerowana po węgiersku (bez ograniczeń)
Sałata z ciecierzycą i orzechami (wegańska)
Sałata z jabłkami i orzechami (wegańska & RAW)
Polna sałata i truskawki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas