7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kokosowa legumina z truskawkami

Szybkie, słodkie, owocowe - ot, potrzeba chwili. Deser bezglutenowy i bezmleczny.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

250 g truskawek
1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
2 czubate łyżki mazeiny czyli skrobi kukurydzianej (lub mączki ziemniaczanej)
2 łyżki drobnej kaszki kukurydzianej
1/4 szklanki wody

Przygotowanie:

Mazeinę i kaszkę kukurydzianą rozprowadzić w 1/4 szklanki wody. Mleko kokosowe wlać do garnuszka i zagotować (podgrzewać powoli, na małym ogniu), Zestawić z ognia i, mieszając, wlać rozrobioną skrobię z kaszką, następnie podgrzewać, mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstawić na 10 minut.

Truskawki pokroić w kostkę i dodać do ugotowanej masy, dokładnie wymieszać, rozłożyć do miseczek, ostudzić i schłodzić.
Nadesłał(a) Stasia, dnia: 2011-06-06 22:36:28.037
Źródło/autor przepisu: projekt własny ;-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Legumina z maku (ovo-wege)
Legumina z soi (bez ograniczeń)
Legumina z razowego chleba (bez ograniczeń)
Pszenica z truskawkami (lakto-wege)
Chłodnik z truskawek (lakto-wege)
Sałata z truskawkami (lakto-wege)
Kompot z truskawek (wegańska)
ratafia z truskawek (wegańska)
truskawki w czerwonym winie (lakto-wege)
Naleśnikowa lazania z truskawkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas