7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:Cukier 25 dag.
Mąka 30 dag. Jaja 4 szt. Anyż 1 łyżeczka Przygotowanie:Anyż zemleć. Jaja umyć, wybić, dodać cukier i ubijać ok.30-40 minut (mikserem szybciej :-). Następnie dodać przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszać łyżką, dodając równocześnie zmielony anyż. Na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie okrągłe placuszki. Piec w piekarniku o niskiej temperaturze (suszyć). Anyżki można również formować za pomocą worka cukierniczego lub szpryca.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
a swoją drogą - po zo myć jaja?
autor anonimowy 2007-02-20 00:00:00.0
W niskiej, czyli w jakiej? Nie kazdy jest ekspertem w kuchni więc błagam o podanie temp.pieczenia!!!!
~poi_girl 2004-09-26 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Przema 2009-08-20 19:14:07.704