7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Anyżki

Kuchnia śląska



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

Cukier 25 dag.
Mąka 30 dag.
Jaja 4 szt.
Anyż 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Anyż zemleć. Jaja umyć, wybić, dodać cukier i ubijać ok.30-40 minut (mikserem szybciej :-). Następnie dodać przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszać łyżką, dodając równocześnie zmielony anyż. Na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie okrągłe placuszki. Piec w piekarniku o niskiej temperaturze (suszyć). Anyżki można również formować za pomocą worka cukierniczego lub szpryca.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Anyżki suszyć w 50 stopni dwie godziny. Ubijać 3-4 minuty nie 30-40!!!
~Przema 2009-08-20 19:14:07.704

a swoją drogą - po zo myć jaja?
autor anonimowy 2007-02-20 00:00:00.0

W niskiej, czyli w jakiej? Nie kazdy jest ekspertem w kuchni więc błagam o podanie temp.pieczenia!!!!
~poi_girl 2004-09-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas