7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka ze szparagów z truskawkami i jogurtowo-rzodkiewkowym sosem

Wiosennie - warzywno - owocowo.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3-4 osób

20 zielonych szparagów
100 g sałaty roszponki lub endywii
100 g świeżych truskawek

sos:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
pęczek rzodkiewek
szczypiorek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Odkroić twarde części szparagów, a pozostałe części z główkami wrzucić na posolony wrzątek. Wyjąć po 2-3 min. Ułożyć na talerzu, posypać roszponką i owocami.

Rzodkiewki i szczypior posiekać, wymieszać z jogurtem, doprawić. Sałatkę polać sosem przed podaniem.
Nadesłał(a) ochmielewska, dnia: 2011-07-01 19:52:09.512
Źródło/autor przepisu: Doradcasmaku.pl / Aleksandra Chmielewska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka Jacka - rzodkiewkowa z czosnkowym sosem jogurtowym (lakto-wege)
Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege)
Sałatka kukurydziana z serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
Mix sałat ze szparagami, pomidorkami cherry i truskawkami (wegańska & RAW)
Sałatka wykwintna (pieczarkowo-paprykowa z bakaliami i sosem jogurtowym) (lakto-wege)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Żółty sos jogurtowy (lakto-wege)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas