7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik imbirowo - wiśniowy na jogurcie



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

wiśnie – 600 g
imbir – kawałek o dł. 4 cm
sok z cytryny – 1 łyżka
brązowy cukier – 4 łyżki
mielony cynamon – 1/2 łyżeczki
goździki – 6 sztuk
1 szkl. wody
jogurt naturalny - 750 ml

Przygotowanie:

Wiśnie wydryluj, kilka zostaw do dekoracji, a resztę włóż do rondelka. Dodaj starty na tarce imbir, sok z cytryny, cukier, cynamon i goździki zawinięte w gazę - dzięki temu będzie można je łatwo usunąć. Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj wisienkami.
Nadesłał(a) mysza88, dnia: 2011-07-02 15:23:31.395
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik porzeczkowo-wiśniowy na czerwonym winie (ovo-wege)
Ptasie mleczko na jogurcie (lakto-wege)
Wiśniowe cudeńko (lakto-wege)
Kisiel wiśniowy (wegańska)
Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń)
Lody bananowo-wiśniowe (wegańska & RAW)
Wiśniada - wiśniowa lemoniada (wegańska & RAW)
Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska)
Koktajl bananowo-wiśniowy (wegańska & RAW)
Tort czekoladowo wiśniowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas