7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z warzywami i serem pleśniowym

Doskonałe jako przekąska, sałatka i dodatek do dania głównego:)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

6 świeżych pomidorów
200 g ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
świeży ogórek
kiszony ogórek
100 g sera pleśniowego
100 g suszonych pomidorów w zalewie olejowej
2 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej bazylii
3 łyżki oliwy
cytryna

sos czosnkowy:
2 ząbki czosnku
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
szczypta ziół prowansalskich

Przygotowanie:

Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Dwa pomidory, świeży i kiszony ogórek oraz ser pleśniowy pokroić w kostkę. Suszone pomidory odcedzić z zalewy i drobno posiekać. Wszystko dodać do kaszy, doprawić posiekanym czosnkiem, bazylią, oliwą i sokiem z cytryny.

Odciąć czapeczki z pozostałych 4 pomidorów, usunąć część miąższu i nasionka, po czym napełnić przygotowanym nadzieniem.

Wymieszać jogurt, majonez, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, dodać zioła prowansalskie do smaku wg uznania. Tak przygotowanym sosem polać pomidory. Smacznego :)
Nadesłał(a) your__destiny, dnia: 2011-07-03 16:22:30.827
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Trochę zmieniłam składniki, ale toż to pyszności :)
~kornel 2011-07-26 15:23:45.1

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukiniowe łódeczki faszerowane kaszą z warzywami i żółtym serem (bez ograniczeń)
Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)
Ser pleśniowy kozi smażony i podany z warzywami (bez ograniczeń)
Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska)
Kabaczek faszerowany kaszą z tofu i pomidorami (wegańska)
Kaszankowa papryka - faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i oliwkami (lakto-wege)
Bakłażany faszerowane kaszą gryczaną, polane sosem śliwkowym (wegańska)
Wiosenna sałata z pomidorami, kiełkami rzodkiewki i serem pleśniowym (lakto-wege)
tost z serem pleśniowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas