7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:Jaja 4 szt.
Cukier 25 dag. Mąka ziemniaczana 25 dag. Mąka pszenna 3 łyżki Masło 25 dag. Cytryna 1 szt. Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Przygotowanie:Masło stopić i ochłodzić. Jaja umyć, wbić do miski i ubić z cukrem na pulchną masę. Do jaj dodać mąkę ziemniaczaną i przesianą mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie, lecz delikatnie wymieszać, dodać skórkę otartą z cytryny i sok z całej cytryny. Ciągle mieszając, delikatnie wlać cienkim strumieniem przestudzony tłuszcz. Do wysmarowanej tłuszczem foremki wysypanej bułką tartą włożyć ciasto i piec w średnio nagrzanym
piekarniku. Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć i posypać cukrem pudrem. W celu dłuższego przechowania (2-3 dni) babkę można polać polewą czekoladową.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Biszkopt Cioci Anieli (ovo-wege)Biszkopt mojej cioci (ovo-wege) Mus czekoladowy cioci Marie Louise (ovo-wege) Babka kawowa (ovo-wege) Babka Mateczki (ovo-wege) Babka gotowana (ovo-wege) Babka amarantusowa (bez ograniczeń) Babka pomarańczowa (ovo-wege) Babka piaskowa 1 (ovo-wege) Babka piaskowa 6 (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |