7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wiśniada - wiśniowa lemoniada



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

400 g świeżych wiśni
50 g drobnego cukru
1 gałązka świeżego estragonu (pominęłam)
sok z 2 limonek (lub ew. cytryny)
600 ml wody sodowej (gazowanej, chociaż u mnie zwykła, bo dzieci nie lubią gazowanych)
+ lód

Przygotowanie:

Wiśnie, cukier i estragon włożyć do garnka i zalać 450 ml wody. Powoli doprowadzić do wrzenia mieszając aż rozpuści się cukier, a następnie gotować przez około 10 minut, aż wiśnie będą bardzo miękkie. Zdjąć z ognia.

Przez sitko wlać wodę wiśniową do naczynia, odcedzając pestki i estragon. Dokładnie przetrzeć cały miąższ z wiśni. Do naczynia z sokiem wiśniowym dodać sok z limonek. Schłodzić aż będzie gotowe do podania.

Przelać do dzbanka i dolać wodę sodową. Nalać do szklanek wypełnionych lodem. Można udekorować skórką z limonek i wiśniami.
Nadesłał(a) ~p., dnia: 2011-07-16 13:17:14.86
Źródło/autor przepisu: http://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/07/Wisniada.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Lemoniada (wegańska & RAW)
Pomarańczowa lemoniada lodowa (wegańska & RAW)
Lemoniada ze skórką pomarańczową (wegańska)
Wiśniowe cudeńko (lakto-wege)
Kisiel wiśniowy (wegańska)
Lemoniada z miodem aromatyzowana anyżem (wegańska+miód)
Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń)
Lody bananowo-wiśniowe (wegańska & RAW)
Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska)
Koktajl bananowo-wiśniowy (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas