7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:400 g świeżych wiśni
50 g drobnego cukru 1 gałązka świeżego estragonu (pominęłam) sok z 2 limonek (lub ew. cytryny) 600 ml wody sodowej (gazowanej, chociaż u mnie zwykła, bo dzieci nie lubią gazowanych) + lód Przygotowanie:Wiśnie, cukier i estragon włożyć do garnka i zalać 450 ml wody. Powoli doprowadzić do wrzenia mieszając aż rozpuści się cukier, a następnie gotować przez około 10 minut, aż wiśnie będą bardzo miękkie. Zdjąć z ognia.
Przez sitko wlać wodę wiśniową do naczynia, odcedzając pestki i estragon. Dokładnie przetrzeć cały miąższ z wiśni. Do naczynia z sokiem wiśniowym dodać sok z limonek. Schłodzić aż będzie gotowe do podania. Przelać do dzbanka i dolać wodę sodową. Nalać do szklanek wypełnionych lodem. Można udekorować skórką z limonek i wiśniami.
Nadesłał(a) ~p.,
dnia: 2011-07-16 13:17:14.86
Źródło/autor przepisu: http://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/07/Wisniada.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Lemoniada (wegańska & RAW)Pomarańczowa lemoniada lodowa (wegańska & RAW) Lemoniada ze skórką pomarańczową (wegańska) Wiśniowe cudeńko (lakto-wege) Kisiel wiśniowy (wegańska) Lemoniada z miodem aromatyzowana anyżem (wegańska+miód) Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń) Lody bananowo-wiśniowe (wegańska & RAW) Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska) Koktajl bananowo-wiśniowy (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |