7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym

Pycha!



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 1 osoby

1/4 czerwonej kapusty
1/2 małej cebuli
sól
sos sojowy ciemny
olej

Przygotowanie:

Przygotowując obiad najpierw zajmijmy się surówką - musi się trochę przemacerować i nabrać smaku. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Pół cebuli siekamy bardzo drobno i wrzucamy do kapusty. Solimy, dodajemy sos sojowy, olej i mieszamy. Odstawiamy na bok (wyjdzie sporo, można podjadać w czasie przygotowywania reszty :))
Nadesłał(a) chioma, dnia: 2008-07-07 18:41:09.535
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ale ile tego sosu? Do smaku? Całą butelkę? :D I po co sol, skoro sos sojowy już sam w sobie jest słony?
~ginger 2012-02-19 13:25:32.213

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej (wegańska & RAW)
Prosta surówka z czerwonej kapusty z koperkiem (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z jabłkiem i grejfrutem (lakto-wege)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną (lakto-wege)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z chrzanem i wiśniami (wegańska & RAW)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką - najpyszniejsza! (wegańska & RAW)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW)
Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska & RAW)
Podsmażane pieczarki z papryką i cebulką, obficie skropione sosem sojowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas